I am a MESS


* Me went to kebun w father once upon balmy morning xD

Hi and assalam...

uuuu kerajinan berblog sem ni wau wau rajin lain macam dan luar biasa sangat kay. huhuhuh recently I obsessed with so many things. Haiyooo this tua girl kan. Really... selain itu juga saya juga mengalami pelbagai masalah emosi turun naik. ups and downs. kejap ups but mostly downs la... hmmm I'm not goin to o complaint. nope. but more like I want to talks about this. ( emm is this consider complaint ka? hm entah IDK.) tp kan... How how how how did you guys dealing with REDHA. yes REDHA. actually I have this thing. (personal thing) I memang rasa betul betul dalam tangan sudah. haieh memang jadi ni. memang memang tp. rupanya tidak. 

yes I know perancangan Allah yang terbaik. tapi ada masa saya akan terlalu down. and selalu terlepas.. kenapa. Ya Allah. T.T. It's not love. okay.. It's regarding of my studies. yes STUDIES. sometimes I feels like... kan bagus kalo tidak sambung study. TT astagafirullah. I know it's not good. I know I always know. TT. I wonder if I could turn back time.. WOULD I TURN DOWN ALL THE OPPORTUNITY? to continue my study. I don't know. Yes probably and maybe the answer is no. We're human kan always a little not certain about everything. If cakap pasal future kan. Odoi dogo... I don't know. All I know is I want to finish everything here.. the more I want to end faster...lagi la mcm ada something holding me here... TT . sho sad kan. (I DID STUDY THO) bukan saja saja I membiarkan paper failed merata. TT apa pun moga saja Allah bukakan hati seluas selapang lapangnya untuk terima semua ini.

dulu I care about everything like.. I know ppl are calling me dumb. I don't have many friend in Uni. you don't know how many *SLEEPLESS night *BROKE days I have goin through in just to reach up to here.  You don't know how many assignment I feel like dyin. You don't know how many time I feel devastated bcs I am so worried about things like I TEDA GROUP ASSIGNMENT. xD but Alhamdullilah. Semakin lama.. semakin okay. Last last sem I met w lots of beautiful people tho most of them is temporary but then I got to know some of you... and theres y still w me.. bearing w my crazy on the inside but ayu in the outside. CEHHHHH. muntah caption untuk diri sendiri ni. hahahaha. (BUT SRLYS BA I heard ppl calling me oh she's demure and shy and quiet) You just don't know me better yet. hihihihih. bai. 

Tapi teda la ba jahat terlampau di level okay okay saja la. hihihihihihihihihihi. Hm actually I mok cerita pasal ni lagi ni. pasal GGV. gema gegar vaganza. omaigosh I minat gila dgn hijjaz Unic and recently I minat juga Mirwana. kekeke. saya ni jauh sgt dr org alim.. besa besa sahaja. tapi apa apa pasal keagamaan I memang support dan minat. kay. (SAMA SAMA LA KITA PERBAIKI DIRI) #hashtag KITA HIDUP SEMENTARA JAGA LALAI DENGAN DUNIA. 

and OH ya I sebenarnya keciwa tomod okay sebab Zero no 4 ja ni d MLM. hmm. mcm tida fair kan.. konsisten every week tp then no uncit. hampir2 la tu. hahahah xapa la not rezeki kan apa mo buat. Program program ni ja la peneman hidup I d uni tau. memang sedih sgt hidup I d uni ni... tp selalu muhasabah diri banyak banyak. (banyaklah positive vibes) sy ceduk dr juta tempat supaya kekal positive. 

apa lagi mau cakap arrr... hm. okay kembali pada yang tadi, mo pesan sikit.. masuk U ni kan memang senang. InsyaAllah kalo ada rezeki la kan... tp part mau keluar tu aigo. memang payah sikit. kalau saya la memang kelaut. focus entah kemana. selama di UNI ni terlalu banyak silap dan salah saya. Sama orang sama team. Kalau reminisce smua tu sekarang tu... I think I know why AM I SUCH A LOSER. saya memang selalu kalah. I don't know when I will fight for myself. I don't mind being the loser...

I have my own interest but then sekarang masi begini begini juga. Kalau pasal kecewakan orang ya rabbi jangan tanya lah. Saya rasa juga kan. bcs I always play safe.. I never want to take the risks. I always want to be safe. I am afraid of rejection... failure and everything If let say I want to try new things. sampai bila aku pun inda tauuuuu.

All my friends are getting married.. getting their scrolls. getting their first gaji... went to travel. buys their property ( I had friends y sekarang kereta suda ada gaji simpanan besar suda ada ) my age kay dan semuanya hasil diorang. I'm not jealous. okay In fact I happy sebab dorg suda berjaya dulu... the thing is look at me. I know our time is different but tipu la if you x pernah ralat even sekali kan... apa pun moga moga ini tidak menjatuhkan semangat moga ini semua ini menaikkan semangat saya.


I'm just in a terrible condition. hmmmmmmmm. tapi pujuk hati.. sangka baik lah dengan Allah... there must be something. AND apa apa pun terjadi. I believe in you my rabb.


tabah kan hati hati ku...
happy kan la semua hati hati y sedang sedih dan down...
beri la kesabaran
dengan
sabar yg secantik cantik nya....




xoxo.
Garl
5.30 AM




Salam Subuh

Hi.



Assalamu alaykum

Hi and selamat malam, I know I should be doin my assignment now. my gosh banyak sgt esaimen kay. and here I am night dreamin and neglected my responsibilities. (Gonna catch my eseimen soon) very soon. *pink promise* OKAYHHH. actually recently I've ventured myself in Skin care. omaigash I'm so so obsessed. like seriously. I cannot help myself.. I know I need to save my $ for a lot of thing. Intern. Flight Tix. yay. present for my loved one. uuuuuh. But seems like it's not gonna happen anytime soon. ( jimat duit kelaut) I said bulan 5 is all about school. No jenjalan. Jimat jangan makan banyak sgt. masak jgn makan luar. memang failed kay failed. sgt.

 hmm. But Alhamdullilah my small effort into selling thing ( business kecik kecik je ) pay off. Ada laa untung sikit so I can support myself to pergi berjimba sikit. Buyin my own beamer. ( k tipu ) P makan saja kaye. Tapi teda la ba untung banyak banyak. to be honest kan I think my biggest interest in life ( worldly possession ) is anything that have to do w money acara jual beli. Maybe bcs this thing run smoothly in my bloodline and was feeding w all this stuffs since I was little.. so yeay maybe I'm a business oriented person. kahkahkahkah.  I'm serious kay. I have so big so big really big interest in business and I hope I ended up to be a successful entrepreneur soon. Forget the age catching up.. pls. Always be bold to set up a new goals.

Btw. actually I bukan mo bloggin pasal impian hidup ni I mo blog pasal skin care. yezza skin care.. hm I wonder how all these girls can afford all those expensive skin care while I'm struggle to purchase make-up setting spray worth only $MYR32 shoooo sad. Okayhh. btw btw satu lagi kan mostly beauty product d peninsula is much murah dari kita punya y di Sabah kan. I understand it's the kapal fuel.. but still sometimes I feels sikit ralat laaa.. nvm For skin care I have tons of them btw.. Plenty of brand mostly y cheapest-cheaper jee hihi.I'm not going to post any picture. but I'm goin to listed some of my skin care product... which I really put my trust and hopefully they don't betray me. for good sake pls. *HAH*

 and sebelum tu kan. I sememangnya menghadapi breakout y tidak teruk sgt tp still mencalar sedikit hati menjadi luka. I don't care if anyone believe this or no.. but I went to Pantai in Kuching back in Sept 2016 (Damai). Dan sampai sekarang masih ada kesan belang sunburn kay. Almost a year suda ni... ya rabbi. tapi tapa laaa.... terima ja kulit seadanya. First of all my kulit ta gelap ta puti sgt.. puti sikit la kali. hihi jadinya bila ada bekas memang nampak la.. and susa mo hilang. I have a very sensitive and oily skin. I think most of girls had a sensitive skin kut kan. Jadinya sy memang tida bole tukar tukar product. okay la enough of skin types nw lets go to skin care product hiks.


Untuk Face Wash:

I use Safi but ada tiga different face wash tp smua brand safi. first is Safi y kaler hijau w timun and habbatus sauda .. lepas tu I use whitening and brightening tips* Setiap masa dan wktu bila beli face wash I suka beli bukan ja dari segi benefit but oso design HAHAHA. Some face wash yang I try before kan even lepas I cuci muka w tht face wash I don't feel fresh. so for that I'm givin my full kepercayaan to the Safi face wash. I also used to pakai tht one safi face wash y benefits dia for jerawat. Kaler biru w gamat and habbatus sauda. the price is also a bonus ba very cheap maaa.

Beauty Cream:

Recently I got very jealous of mumsy flawless skin whenever she applied Chriszen product on her face. So I asked her what did she wear.. and there she goes.. * pakai ini bagus.. ko beli la powder dia I'm not using it.. * my mum suruh sy beli chriszen product y dia beli sbb dia nda pakai. aigo. hahaha so I pun terpikat la but then I didn buy it.. piri nopo even kena togod. Beli sendiri ba debilang xD. (marah sebab I took it for free) Jadinya I ada Chriszen Moist cake sama loose powder and serum y mana my mum said dpt harga murah if you buy both Moist Cake and Loose powder ( cuba juga pakai jenis jenis bedak mcm moist cake) even if I know it since vry long ody ba.. Sy memang inda sesuai pakai moist cake bcs I feel like terlebih lebih putih dan terlampau tabal di muka. tp kan this one is lain kioo I did put it on my face anyway and It was good really.. it covers my large pores y ini y ( Moist Cake ) kay. tp kalo saya apply banyak sgt aigo rasa mcm ketaq ja rupa jadinya I just put very nipis.... but enough to cover flaw on your face. I think la. lepas tu for powder hmmm memang sy inda sesuai la kali sbb tida entah la. not bagus (ONLY IN MY FACE) kio. serum is very good I must say sebab muka rasa lembap kalo pakai dan lembut.

I oso used safi beauty cream and BB krim Safi Balqis. These two is a total prefect combination. It blend so well in my skin like I don't even try. It just goes very well... hiks. My toner is forever favs Safi juga. Before I use mosturizer jenama safi juga but recently I change to Clean&Clear. Sebab saja mo try try tp nekepuluk pula sesuai. hihihi. Apply bila rajin ja I mean mesti la selalu rajin la tapi sometimes I wanna let my skin breathe at night.. so kdg kdg tida apply pun apa-apa. But I also use Nano white fresh (Miracle Mist) Twice a week.. kalo rajin setiap pagi.

one of my so very important beauty routine is applying mask. I used so many mask. really.... dr face shop to Nature republic to Safi to Bird nest to sister diary. omyyy I really love mask. p/s if you ever think of give me a gifts do not hesitate . kasi beli ja sy mask I'll be the happiest girl on earth for one day straight. For nw I ada Sister Diary and Cellina mask. belum pakai lagi last time I applied is selesa minggu lalu. hiks. dan palin penting for me is to bersihkan segala jenis apa apa badak y ada di muka before sleep cause I read on the internet penyebab jerawat and bacteria di muka is bcs we din bersihkan muka sebersih bersihnya before sleep. so... rajin rajin la kasi bersih muka.

for pores. ugh I seriously have a major pores problem.. most of the time I hide them use my beauty product la. luckily my Safi bb cream works so good on my skin. It hides my pores.. and I actually use ghonson baby powder to match w my safi bb cream.. I don't know if it's work for anyone out there but it certainly work for me. Oh ya I used Ginvera marvelwhite (Zero Blackhead) in an attempt to destroy all those tiny creatures on my cheek, nose and chin I used face shop product before but too bad I cannot afford any of the super and badass korean skin care product anymore. I promise myself I'm goin to work hard sooner to afford all of these brand (hahahaha) pls don't pity me...

the face shop punya mask for blackhead  n whitehead is totally jjang. I am also a strong believer in a traditional recipe to take care of your skin. makan banyak sayur kay makan timun and makan tomato mentah kay. my favs food btw. cicah w garam and lada. kahkah maybe not your two cent. btw sepa ja lagi yang masi pakai bedak cina. Me. yes me.. I use all the cheapest one as long long it is good and work yooo GO FOR IT.

So sampai di sini saja la. coretan kakak pada hari ni. Insya Allah rajin bloggin jumpa lagi kita di masa lain kay. Bai mahap la kalo ada bahasa y kurang. mahap la kalo ingglish xberapa bagus.dan mahap la kalu mikirayau min I - I kay bai. apa pun I won't forget my root and will always and always proud of my root.



xoxo

Garl








p/s : Ramadhan is less than a month. Brace yourself.. Ahlan ya wasahlan ya Ramdhan.






w lots of 3 3 3 3 3 3

May Allah let us see Ramadhan :)

It is narrated from Imam ar-Ridha’ (a.s): “Verily, the month of Ramadhan is a month in which the holy Qur’an was revealed. It was in this month that the Prophet of Islam was infirmed of being a Prophet. The Night of al-Qadr which is better than one thousand months and therein every matter of ordainments is decreed is in this month

Assalamulaykum

Ramadhan is the holiest month in Islam.. May Allah let us see Ramadhan this year InsyaAllah ( moga banyak lagi ramadhan untuk kita di dunia ameen ) I wanna share something very important and hopefully by bloggin about this it raise my motivation as well to do some good deed. I wanna welcome ramadhan this year with purest love and to worship the almighty Allah in the best way. I googled a lot and watched so many you tube video (Islamic lecture) I feel like.. I'm departing from Allah. I feels empty.... there so many reason I don't think it's good to mention it here. that's why I've been wander alot in the virtual world to find some inspiration..so here it is..


warning : Semua di bawah ni adalah hasil daripada google. Dari segala video dan you tube.. All the kredits goes to the owner. None is mine. I'm just sharing

#1 Wake up
first thing first try to wake up for fajr on time. Baca quran in the morning... before you do anything. Reach to your god first.. Open his book and recite the quran. It will benefits you a lot. From this one video that I watch it said "try to do this and see the difference" you might find your way much clearly than before.. all you urusan dunia will falls nicely and run smoothly. Kuncinya Pray fajr on time.. and worship Allah in the best way.. tunaikan solat-solat sunat.

#2 Seek knowledge
cari laa ilmu agama sebanyak mungkin. It'll help ... knowledge is very important thing in Islam. Ilmu di sini is ilmu agama at least baca lah tafsir.. belajar sikit-sikit pasal agama. I don't know any about ilmu islam all I know is solat... reciting quran and some of the best scholar in Islam and reciting the quran (masi lemah ) so in my judgement.. seek knowledge is to tambah pengetahuan kita tentang islam. Jadinya sesama lah kita bertebaran di dunia Allah untuk mencari ilmu dunia & agama.

#3 Solat tahhajud
Selagi mampu usahala buat tahajjud. kata penceramah ni setiap urusan akan dipermudahkan Allah. dan tahajjud ni solat sunat yang sangat digalakkan dalam Islam. Semoga dengan istiqomah melakukan solat tahajjud Allah permudahkan urusan dunia akhirat kita.

#4 Dhuha
This is one of the fundamental way to gain rezeki yang sangat berkat dari Allah. Makanya selagi mampu berusaha lah sedaya upaya mungkin untuk menunaikan solat dhuha.

“Rasulullah SAW berwasiat kepadaku tiga perkara agar jangan ditinggalkan puasa tiga hari tiap bulan, dua raka’at Dhuha dan Witir sebelum tidur.”

#5 Berbuat baik lah sesama insan
Selalu lah berbuat baik demi Allah yang maha besar, maha kaya dan maha pemurah. Setiap dari amal kebaikan kita pasti besar di sisi Allah. berbuat baik lah demi TuhanMU.

Semoga sedikit tips ni mampu menyinarkan semula iman yang telah pudar dinodai dosa dosa. Moga dengan hadirnya ramadhan nanti mendekatkan kita lagi dengan sang pencipta.. Semoga hari ni menjadi titik perubahan buat kita semua... semua ramadhan membuat kita lebih kuat menghadapi dunia dan mencintai Allah.



Selamat Malam.


An open letter dedicate to all human


Sincerely

( A sinner)


AJ.