#Randomfactsaboutme




first thing first I am girl and turning 25 soon. In the middle of my 20's..... what can i say. I haven't been achieve most of my dream yet. hopefully before I encounter wifey/hubbiee life I was already a successful women. amin amin amin

I am a family person! I put my family first above anything in this world. I 'm definitely my bapak's girl. Well you have to be a part of my family to know how I am this useless girl who rely so much on her father. (I'M NOT USELESS BTW) hahaha it's just that I'm so mad because at this age I still rely so much on my parent and the only thing I can contribute is when my dad say " kakak tulung buat kupi " hahaha... or "pigi jaga garai kio niari" from my mom. hohoho. 

saya adalah sesimple simple wanita di dunia I rasa lah. hahaha. I LIKE FASHION but I'm just to lazy to dress up. teda motivation. ciacia dia punya tahap tia kisah tu kan to extent where I wore selipar jipun seja pigi uptown in my hometown.. pigi temu. my families all laughed at me. but honestly family. I don't give a damn and I don't care. lepas tu pernah pakai tracksuit jeee pigi ke kelas. and my kwn would complaint "weh Alo*** ko pesal weh.. pakai camni" hahaha. I ckp ja I malas.. and then she sighed. hahahah. relax relax. ada masa saya akan berlawa-lawa juga ba pakai.

not your hipsturrrr kind of friend. I jenisnya duduk rumah main kucing hahaha. jarang p berjalan except I want to laa most of the time I just duduk rumah ja. tinguk tv.. kasi bersih rumah. I prefer kalo mo p bejalan lepak mana mana aja asal makanan sedap. I'm a huge fan of pizza and sushi btw. dan apa apa ja makanan kampung-kampung y sedap2. 

btw I memang suka ambi gambar juta berjuta. dalam hp skrg ada lebih dari 2000 +++ gambar. mo dkt 4k juga kali. definitely bukan photographer okay haha. I cuma suka ambi gambar sebgai kenangan dan mo ditinguk bila ada masa. ciaciacia. 

PETLOVERS. I'm always curious about  kehidupan haiwan k... hahaha. sampaikn kalu saya dilahirkan smula rasanya I want to study very hard so tht I bole bergelar sorang Dr. haiwan berjaya. hihihihihihi. Malangnyaaa ditakdirkn untuk menjadi pengemar saja so okay jaa ba. I memang adore gila gila k dgn animal dan cuma pernah ada 4 jenis pet y pernah sy ada. KUCING hamster Kurakura dan burung malangnya y bertahan cuma kucing. paling banyak kucing sy pernah ada 12 ekor...tp skrg ada 3 seja. TT. balik nanti insyaALLAH sy akan adopt kucing baru yaaa.. hihihihih sekarang ada bangel kesayangan di Rumah. Paling legend kucing is si browny.... tp mati waktu bulan ramadhan ye tahun ini. d depan smua family member. sbb even mama y inda suka kucing rajin kasi makan si browny hehehe. Sedih okay nitime.. sedih. baiklah sudah la kucing inda hbis cerita sy pasal kucing nanti. 

lapas itu kan. okay ini paling sia suka I'm a SKINCARE AFICIONADO. nanti sis update pasal skincare skincare k. I mimang suka sgt pasal product product ni heheheh. I'm not wearing makeup tp sy suka apply skincare in my face. hihih I ada banyak product k. hehehehe. syukurla my mom support I punya minat ni sbb dia lah yang telah mengajarkn sgalanya. I learnt evrything from her. baikkkk cukup sampai di sini. 

I have no one in my life(someone special) BY CHOICE K. hahahaha. malas mo pikir pasal boyfieboyfie ni. nanti aja la. tppppp I ni kan die hard fan butul sama JUNG YONG HWA since 2011111111111111111111111111111111111111. sangat lama suda ba okay... I cuma adore sbb when he's singing on stage omaigod okay he's my boyfie. titik titik. jangan merampas. HAHAHA. and recently sbb tengok #BTGT kan so I pun terminat sgt dengan dia #JIHYUNWOO he is an older men btw 34 y/o okay this is hubbieeee material ciaciaiciaicia. xpayah dramatic sgt ba lek suda I cuma peminat tegar k. biar la ba sia bai. my future someone should know and acknowledge that I'm a die hard fan of these two k. 

I have a lot of girl crush. HAHAHAH the one y minat since a very long time already is SEOHYUN snsd. hahahaha. I really like her. shes pretty shes beautiful shes cute and shes everything I like. I love her voice and I love everything about her. k bai, tu ja.

banyak lagi la fact ni tp masa x membenarkan sudah ni i berblog.  lebi an hour sda ni. I need to prepare myself cause esok I join aktiviti untuk jadi sukarelawan so yeah bai. Have a good day! 




XOXO






AJ 





Just.a.random.thought on Monday

* Not my pic cr to owner 

What if I say YES to


I wonder what would happen....................................................

Alhamdullilah

                                             *Doaku Untuk setiap insan yang kusayang

Assalamualaikum.

Salam Raya untuk anda anda maaf zahir dan batin yang terkata segala tindakan yang menyakitkan hati dari saya, ampun maaf ku pinta ya. Hihihihi belum lagi kan terlewat mo ucap raya masi mood raya ba. My raya this year alhamdullilah baik-baik dan indah-indah saja. Terima kasih ya tuhan... untuk setiap nikmat yang hamba miliki.

Raya sebenarnya hari kemenangan kita, memanjatkan rasa syukur kepada sang pencipta di atas semua keindahan dunia yang sementara. Terima kasih ya Allah for I still have my family with me for I still have my friends beside me everytime. There are so many names I cannot mention here because those was such a long lists. kekekekeke I just want you all to know.. thanks for adding so many colour in my life. for those yang pernah mengetuk pintu hati, I pray the best for us all. xD my post today actually mau record banyak A-DAY-TO-REMEMBER and to give thanks and memuji betapa baiknya Allah

Thank you for all the peluang of berbuat baik.. depart from You and to be close with you once again. thank you ya rabb for never let me go astray... for giving me a chance to fix my wrongdoings. tbh masi banyak lagi perkara yang perlu saya betulkan dalam diri. dalam hidup hmm. Moga kita semua panjang umur untk mencari redha Allah di bumi Allah.

okay back to Raya-thing. my rasa was okayLAH than last last year. Awal pagi sesi bermaafan tapi teda sesi bermaafan drama with my parent. hiks. Macam besa pegi ruma mama Jack, awal pagi dan menjadi crew dapur. I seriously masak okay with my cousin 2 jenis lauk for first raya, heheheh satu pencapaian yang boleh dibanggakan since umur pun tua suda ba rasanya memang kena suda betul ni belajar masak hebat-hebat. and then for first raya the only home I visited is Fyda's house.My best friend since form 4 insyaAllah moga moga persahabatan sampai syurga.

the thing is banyak geng-geng y I tak dpt jumpa during raya sbb busy sikit kan d dapur. hahahaha. Mo bergaya sakan pun macam kurang suda tau. entah la kenapa mungkin juga sbb tem tu result belum keluar kan HAHAHAHA. (*nnti I mo serita juga ya pasal result*)  lepas tu kan second eid I one family stay rumah mama jack. makan misup (menu wajib raya kan) hahaha sedang berbaring tetiba ada org bagi salam. hahahaha nasib bek memang budaya suda bertudung even with family (maci paci) persediaan. hahaha

Raya tiga is duduk ruma kemas rumah and then pegi raya sampai Kampung LANGSAT. okay. beberapa KM juga la kalo dari Lohan. Last time sia pegi sana is when I was very kecik,lupa suda dan ternyata banyak suda okay perubahan d kawasan kawasan sana. bagus laaa.. semoga Ranau terus maju. *smirk lepas tu kan raya 4 open house d ruma gue. kekeke, mcm besa la raya sebenarnya xprlu jemput banyak org pun sbb my mum family mmg banyak suda. xD tp syukur la ada juga kawan-kawan datang. Raya 5 ruma cuzzy I sgt gorgeous dan I sgt syg xD. mmg best okay sbb setiap tahun maci paci terutamanya mama jack and mama emik bagi duit rayaa banyak sgt HAHAHAHAHA.

Malas mo update gambar raya I just update sesikit seja di twitteerrrrrr dan IG. uuuuuuu. okay done w raya moga banyak lagi raya untuk saya dan keluarga dan bakal somiiii *tersedak hahahahahahahahahahaha. kasi amin okay,

okay sekarang perenggan baru is pasal result, ya allah I don't how to express my gratitude toward my rabb. Result saya, besa besa sahaja org bilang cukup cukup makan. tapi mengenangkan betapa saya struggle dalam course saya dapat C pun ya allah sy sujud syukur suda betul. Sem ni memang bagus la result saya, syukur walaupun mungkin pada pendapat org lain mcm gatah2 saja result saya. tepa laaa I'm so happy and ini adalah effort saya dan moga moga pensyarah-pensyarah restu semua ilmu yang saya dapat. Ya allah moga moga zaman degree saya ni dipermudahkan. "Kau akhirilah dengan kebaikan ya Allah"

lepas tu mo cakap sikit pasal intern, ya rabbi seriously intern kan jaoooohhhhh gila beza dia w you punya pengalaman kerja lain lain di sykt ka kedai ka apa ka. suasana dia totally berbeza okay. sangat berbeza, Seminggu ber intern rasa sebulan TT. moga moga baik baik saja laa.. di sini org dia bagus bagus, dan sebenarnya ini adalah tempat terakhir pilihan.. kalo mo intern d Ranau I have no choice tp kena pigi sini, since rasanya this is the only place yang sy bole belajar banyak dan syukur la juga saya di letakkan di unit pendidikan khas dan linus. Mmg ada kaitan w my course la juga... actually in my university they don't really approve the kids y apply di govt sector since bla bla bla, tp I have no choice since smua y saya apply teda dapat response dan kena reject HAHAHAHA. mo intern di my favs city KUCHING but then terkenangkan cost segala. HMMMMM akooo pun memutuskan berintern di Ranau.

Rasanya okay la ba juga intern di sini since banyak kawan juga kenal and then, dekat family boleh la berbakti sikit sikit dulu sebelum saya meneruskan misi untuk merantau lagi di negeri orang kalo ada rezeki mo merantau lagi ba ni di negara orang pula, apa pun semuanya bergantung pada TUHAN kta hanya merancangkan.

aduiii serious juga kan saya berblog, HAHAHAHA. baik laaa sampai di sini saja dulu... insyaAllah ada masa I update lagi ye, doa yang baik baik pikir yang baik baik insyaAllah yang jadi pun baik baik.  terus berjalan menikmati hidup mengejar redha yang maha ESA

xoxo
AJ

Hujan renyai renyai di Lohan







LOL.