Just.a.random.thought on Monday

* Not my pic cr to owner 

What if I say YES to...
every intivitation
every doors open
every you love me?

I wonder what would happen....................................................

Alhamdullilah

                                             *Doaku Untuk setiap insan yang kusayang

Assalamualaikum.

Salam Raya untuk anda anda maaf zahir dan batin yang terkata segala tindakan yang menyakitkan hati dari saya, ampun maaf ku pinta ya. Hihihihi belum lagi kan terlewat mo ucap raya masi mood raya ba. My raya this year alhamdullilah baik-baik dan indah-indah saja. Terima kasih ya tuhan... untuk setiap nikmat yang hamba miliki.

Raya sebenarnya hari kemenangan kita, memanjatkan rasa syukur kepada sang pencipta di atas semua keindahan dunia yang sementara. Terima kasih ya Allah for I still have my family with me for I still have my friends beside me everytime. There are so many names I cannot mention here because those was such a long lists. kekekekeke I just want you all to know.. thanks for adding so many colour in my life. for those yang pernah mengetuk pintu hati, I pray the best for us all. xD my post today actually mau record banyak A-DAY-TO-REMEMBER and to give thanks and memuji betapa baiknya Allah

Thank you for all the peluang of berbuat baik.. depart from You and to be close with you once again. thank you ya rabb for never let me go astray... for giving me a chance to fix my wrongdoings. tbh masi banyak lagi perkara yang perlu saya betulkan dalam diri. dalam hidup hmm. Moga kita semua panjang umur untk mencari redha Allah di bumi Allah.

okay back to Raya-thing. my rasa was okayLAH than last last year. Awal pagi sesi bermaafan tapi teda sesi bermaafan drama with my parent. hiks. Macam besa pegi ruma mama Jack, awal pagi dan menjadi crew dapur. I seriously masak okay with my cousin 2 jenis lauk for first raya, heheheh satu pencapaian yang boleh dibanggakan since umur pun tua suda ba rasanya memang kena suda betul ni belajar masak hebat-hebat. and then for first raya the only home I visited is Fyda's house.My best friend since form 4 insyaAllah moga moga persahabatan sampai syurga.

the thing is banyak geng-geng y I tak dpt jumpa during raya sbb busy sikit kan d dapur. hahahaha. Mo bergaya sakan pun macam kurang suda tau. entah la kenapa mungkin juga sbb tem tu result belum keluar kan HAHAHAHA. (*nnti I mo serita juga ya pasal result*)  lepas tu kan second eid I one family stay rumah mama jack. makan misup (menu wajib raya kan) hahaha sedang berbaring tetiba ada org bagi salam. hahahaha nasib bek memang budaya suda bertudung even with family (maci paci) persediaan. hahaha

Raya tiga is duduk ruma kemas rumah and then pegi raya sampai Kampung LANGSAT. okay. beberapa KM juga la kalo dari Lohan. Last time sia pegi sana is when I was very kecik,lupa suda dan ternyata banyak suda okay perubahan d kawasan kawasan sana. bagus laaa.. semoga Ranau terus maju. *smirk lepas tu kan raya 4 open house d ruma gue. kekeke, mcm besa la raya sebenarnya xprlu jemput banyak org pun sbb my mum family mmg banyak suda. xD tp syukur la ada juga kawan-kawan datang. Raya 5 ruma cuzzy I sgt gorgeous dan I sgt syg xD. mmg best okay sbb setiap tahun maci paci terutamanya mama jack and mama emik bagi duit rayaa banyak sgt HAHAHAHAHA.

Malas mo update gambar raya I just update sesikit seja di twitteerrrrrr dan IG. uuuuuuu. okay done w raya moga banyak lagi raya untuk saya dan keluarga dan bakal somiiii *tersedak hahahahahahahahahahaha. kasi amin okay,

okay sekarang perenggan baru is pasal result, ya allah I don't how to express my gratitude toward my rabb. Result saya, besa besa sahaja org bilang cukup cukup makan. tapi mengenangkan betapa saya struggle dalam course saya dapat C pun ya allah sy sujud syukur suda betul. Sem ni memang bagus la result saya, syukur walaupun mungkin pada pendapat org lain mcm gatah2 saja result saya. tepa laaa I'm so happy and ini adalah effort saya dan moga moga pensyarah-pensyarah restu semua ilmu yang saya dapat. Ya allah moga moga zaman degree saya ni dipermudahkan. "Kau akhirilah dengan kebaikan ya Allah"

lepas tu mo cakap sikit pasal intern, ya rabbi seriously intern kan jaoooohhhhh gila beza dia w you punya pengalaman kerja lain lain di sykt ka kedai ka apa ka. suasana dia totally berbeza okay. sangat berbeza, Seminggu ber intern rasa sebulan TT. moga moga baik baik saja laa.. di sini org dia bagus bagus, dan sebenarnya ini adalah tempat terakhir pilihan.. kalo mo intern d Ranau I have no choice tp kena pigi sini, since rasanya this is the only place yang sy bole belajar banyak dan syukur la juga saya di letakkan di unit pendidikan khas dan linus. Mmg ada kaitan w my course la juga... actually in my university they don't really approve the kids y apply di govt sector since bla bla bla, tp I have no choice since smua y saya apply teda dapat response dan kena reject HAHAHAHA. mo intern di my favs city KUCHING but then terkenangkan cost segala. HMMMMM akooo pun memutuskan berintern di Ranau.

Rasanya okay la ba juga intern di sini since banyak kawan juga kenal and then, dekat family boleh la berbakti sikit sikit dulu sebelum saya meneruskan misi untuk merantau lagi di negeri orang kalo ada rezeki mo merantau lagi ba ni di negara orang pula, apa pun semuanya bergantung pada TUHAN kta hanya merancangkan.

aduiii serious juga kan saya berblog, HAHAHAHA. baik laaa sampai di sini saja dulu... insyaAllah ada masa I update lagi ye, doa yang baik baik pikir yang baik baik insyaAllah yang jadi pun baik baik.  terus berjalan menikmati hidup mengejar redha yang maha ESA

xoxo
AJ

Hujan renyai renyai di Lohan







LOL. 



I am a MESS


* Me went to kebun w father once upon balmy morning xD

Hi and assalam...

uuuu kerajinan berblog sem ni wau wau rajin lain macam dan luar biasa sangat kay. huhuhuh recently I obsessed with so many things. Haiyooo this tua girl kan. Really... selain itu juga saya juga mengalami pelbagai masalah emosi turun naik. ups and downs. kejap ups but mostly downs la... hmmm I'm not goin to o complaint. nope. but more like I want to talks about this. ( emm is this consider complaint ka? hm entah IDK.) tp kan... How how how how did you guys dealing with REDHA. yes REDHA. actually I have this thing. (personal thing) I memang rasa betul betul dalam tangan sudah. haieh memang jadi ni. memang memang tp. rupanya tidak. 

yes I know perancangan Allah yang terbaik. tapi ada masa saya akan terlalu down. and selalu terlepas.. kenapa. Ya Allah. T.T. It's not love. okay.. It's regarding of my studies. yes STUDIES. sometimes I feels like... kan bagus kalo tidak sambung study. TT astagafirullah. I know it's not good. I know I always know. TT. I wonder if I could turn back time.. WOULD I TURN DOWN ALL THE OPPORTUNITY? to continue my study. I don't know. Yes probably and maybe the answer is no. We're human kan always a little not certain about everything. If cakap pasal future kan. Odoi dogo... I don't know. All I know is I want to finish everything here.. the more I want to end faster...lagi la mcm ada something holding me here... TT . sho sad kan. (I DID STUDY THO) bukan saja saja I membiarkan paper failed merata. TT apa pun moga saja Allah bukakan hati seluas selapang lapangnya untuk terima semua ini.

dulu I care about everything like.. I know ppl are calling me dumb. I don't have many friend in Uni. you don't know how many *SLEEPLESS night *BROKE days I have goin through in just to reached up to this level.  You don't know how many assignment I feel like dyin. You don't know how many time I feel devastated bcs I am so worried about things like I TEDA GROUP ASSIGNMENT. xD but Alhamdullilah. Semakin lama.. semakin okay. Last last sem I met w lots of beautiful people tho most of them is temporary but then I got to know some of you... and theres y still w me.. bearing w my crazy on the inside but ayu in the outside. CEHHHHH. muntah caption untuk diri sendiri ni. hahahaha. (BUT SRLYS BA I heard ppl calling me oh she's demure and shy and quiet) You just don't know me better yet. hihihihih. bai. 

Tapi teda la ba jahat terlampau di level okay okay saja la. hihihihihihihihihihi. Hm actually I mok cerita pasal ni lagi ni. pasal GGV. gema gegar vaganza. omaigosh I minat gila dgn hijjaz Unic and recently I minat juga Mirwana. kekeke. saya ni jauh sgt dr org alim.. besa besa sahaja. tapi apa apa pasal keagamaan I memang support dan minat. kay. (SAMA SAMA LA KITA PERBAIKI DIRI) #hashtag KITA HIDUP SEMENTARA JAGA LALAI DENGAN DUNIA. 

and OH ya I sebenarnya keciwa tomod okay sebab Zero no 4 ja ni d MLM. hmm. mcm tida fair kan.. konsisten every week tp then no uncit. hampir2 la tu. hahahah xapa la not rezeki kan apa mo buat. Program program ni ja la peneman hidup I d uni tau. memang sedih sgt hidup I d uni ni... tp selalu muhasabah diri banyak banyak. (banyaklah positive vibes) sy ceduk dr juta tempat supaya kekal positive. 

apa lagi mau cakap arrr... hm. okay kembali pada yang tadi, mo pesan sikit.. masuk U ni kan memang senang. InsyaAllah kalo ada rezeki la kan... tp part mau keluar tu aigo. memang payah sikit. kalau saya la memang kelaut. focus entah kemana. selama di UNI ni terlalu banyak silap dan salah saya. Sama orang sama team. Kalau reminisce smua tu sekarang tu... I think I know why AM I SUCH A LOSER. saya memang selalu kalah. I don't know when I will fight for myself. I don't mind being the loser...

I have my own interest but then sekarang masi begini begini juga. Kalau pasal kecewakan orang ya rabbi jangan tanya lah. Saya rasa juga kan. bcs I always play safe.. I never want to take the risks. I always want to be safe. I am afraid of rejection... failure and everything If let say I want to try new things. sampai bila aku pun inda tauuuuu.

All my friends are getting married.. getting their scrolls. getting their first gaji... went to travel. buys their property ( I had friends y sekarang kereta suda ada gaji simpanan besar suda ada ) my age kay dan semuanya hasil diorang. I'm not jealous. okay In fact I happy sebab dorg suda berjaya dulu... the thing is look at me. I know our time is different but tipu la if you x pernah ralat even sekali kan... apa pun moga moga ini tidak menjatuhkan semangat moga ini semua ini menaikkan semangat saya.


I'm just in a terrible condition. hmmmmmmmm. tapi pujuk hati.. sangka baik lah dengan Allah... there must be something. AND apa apa pun terjadi. I believe in you my rabb.


tabah kan hati hati ku...
happy kan la semua hati hati y sedang sedih dan down...
beri la kesabaran
dengan
sabar yg secantik cantik nya....




xoxo.
Garl
5.30 AM




Salam Subuh